Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri - Bittrex calculator bitcoin


Impozitul pe cifra de afaceri – o aberație fiscală anacronică și anti. Singurele subvenții caee intră în baza de impozitare și care ar putea influența cifra de afaceri sunt subvențiile legate de preț. Profit şi Pierdere. Odata cu introducerea acestei directive, se va impune o deducere limitata a dobanzilor si va exista un " imnpozit pentru sumele transferat in afara tarii de.

Implicit, venitul realizat de contribuabili în afara Franţei nu este luat în calcul pentru impozitare. Dacă într- adevăr cineva vrea să stea pe 1% cifra de afaceri foarte bine dar în același timp să poată opta pe impozit pe profit. Eliminarea facilitatilor. Cea mai riguroasă analiză a ” revoluției fiscale” : contraoferta.


Considerații generale – finanțări nerambursabile. Demetriades LLC | Law Firm Dividendele primite de o societate rezidenta fiscal in Cipru de la o altă societate sunt scutite de orice impozit in Cipru.
Referat la finante si investitii - creditul bancar – abordare generala si. Absența unei cifre de afaceri inițiale. 77 - Deducere personală.

Este aplicarea în România a impozitului pe. Instrucțiunea privind metodologia de calcul al impozitului pe. * ACTUALIZARE 18: 43 Indicii BVB au inchis in coborare * ACTUALIZARE 18: 46 Liviu Dragnea despre impozitul pe cifra de afaceri: Companiile mari .

Subvenții | SAGA Software 19 feb. Venitul din dobânzi active ( derivate din activităţi comerciale sau afaceri a companiei) este supusă la rata de impozit pe venit de 10%, după deducerea cheltuielilor. Opinia specialistului: Cum vor fi microintreprinderile afectate de. B) Analiza performanţelor financiare în contextul valorificării. Care este monografia contabila pentru evidentierea minusului de inventar cand se imputa lipsa din.

Deducerea impozitului - English translation – Linguee Many translated example sentences containing " deducerea impozitului" – English- Romanian dictionary and search engine for English translations. Taxe : Soluție la formularul 600 impozitul pe micro firmele cu.

" > Articolul 531. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri.

75 - Recalcularea și impozitarea venitului net din activități independente. CREŞTEREA ŞI PIERDERILE DE CAPITAL. Uzura mijloacelor. Asemenea, Banca deţine controlul în 4 fonduri de investiţii pe care le şi consolidează prin.

Taxe şi impozite pentru întreprinderile mici şi mijlocii - Ambasada. Com e) deducerea pierderilor fiscale anterioare se efectueaza in cea de- a cincea etapa a determinarii bazei impozabile;. Limitarea altor deduceri.
Ce surprize fiscale se pregătesc | RFI România: Actualitate. Aceeasi companie plasata insa pe o piata din provincie aduce un profit net anual de numai 10. 78 - Determinarea impozitului pe veniturile din salarii și asimilate. Cota de impozit pe profit.

Că a lansa o afacere în. Pe fiecare sursă de venit, prin deducerea din. Separat, pe fiecare sursă de venit.

227/ privind Codul fiscal ultima actualizare : OUG nr. Impozite şi taxe la bugetul de stat bugetul asigurarilor sociale si bugetul local reflectate în balanța de verificare: Impozit pe profit. Codul fiscal - USMF Deducerea amortizării imobilizărilor necorporale. Taxe : Soluție la formularul 600 impozitul pe micro firmele cu pierderi.

Bani de acasă pentru plata impozitului pe cifra de afaceri? Schimbări importante în Codul Fiscal: Oamenii de afaceri au noi. Contabilitate - PortalContabilitate. L E G E Codul fiscal nr. Cabinete medicale inregistrare TVA plafon cifra de afaceri operatiuni scutite. جمهورية مولدوفا: Codul Fiscal nr.
( 8) Nu se permite deducerea pierderilor în urma vînzării sau schimbului proprietăţii efectuate, îndeplinirii lucrărilor şi prestării serviciilor în mod direct sau. Astfel profit ( pierdere) pînă la impozitare indicat în Raportul „ Situaţia de profit şi pierdere” se reflectă în Declaraţia cu privire la impozitul pe venit ( Forma VEN.
STRATEGIA OPTIMIZARII COSTURILOR FISCALE Costurile fiscale sunt un element important al costurilor oricarei afaceri/ tranzactii. Acasă Despre Proiect Facilități Oferite Legături Utile Prin portalul N- Lex se acorda acces gratuit la legislatiile nationale ale statelor membre ce permite accesarea directa a bazelor de date legislative nationale, portalul fiind conceput pe baza unei tehnologii de comunicare interne rezultatele cautarilor venind direct de la sursa. Referat la finante si investitii - creditul bancar – abordare generala si impozitele directe - FACULTATEA DE INGINERIA SI MANAGEMENTUL SISTEMELOR. Pierderile fiscale.

SCUTIRI ŞI ALTE. Și prin aplicarea tratamentului fiscal de impozitare sau de deducere corespunzător celui aplicat.
Să respecte regulile privind deducerea cheltuielilor reprezentând investiţii în mijloace fixe pentru cabinetele medicale;. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri.
Ce cheltuieli puteti face pe firma, fara a intra in vizorul ANAF. O persoană fizică nu poate fuziona cu altă persoană sau compensa „ pierderile.


Impozit pe salarii. Iti prezentam pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru infiintarea unui SRLD, pasi care de alfel sunt similari cu cei necesari pentru infiintarea unui SRL.

Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri. Rezultatul exerciţiului sau profitul net se calculează prin deducerea impozitului. În schimb în momentul în care taxarea cifrei de afaceri devine obligatorie apar cel puţin 3 probleme: 1. Veniturile din afaceri chirie, investiții agricultură și alte surse nu sunt supuse CASS în cazul în care persoana fizică obține și venituri salariale. Principalele modificări fiscale | Universul Juridic. 227/ - ANAF 22 Sept. Insa introducerea impozitului pe cifra de afaceri in locul impozitului pe.


Pentru aceste companii, aplicarea impozitului pe profit ar fi fost mai avantajoasă. • pierderile înregistrate la scoaterea din gestiune a.
Ce cheltuieli pot deduce PFA în - Digi24. Analiza performanţei financiare şi a riscului întreprinderii - cci salaj orice activităţi desfăşurate de o entitate, ca parte integrantă a afacerilor sale precum şi. Variaţia stocurilor de produse finite şi a producţiei în curs de execuţie. După deducerea cotelor legale de. HOTĂRÂRE 1 04/ 01/ - Portal Legislativ. Sunt deductibile in special urmatoarele categorii de investitii: - investitiile facute pentru economia de resurse,. Respectiv nu sunt puneri în funcțiune partiale, punerea în funcţiune a întregii investiţii realizându- se. Impozite - Locaţia Austria - Investiţii în Austria - Ghid pentru afaceri.

Schimbare majora pentru firme din : Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plati impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de 16% din. Scopul analizei creditului este reprezentat de evitarea pierderilor din profit sau in afaceri din cauza datoriilor nerecuperabile adica din cauza acordarii de credite. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri.

Inlocuirea impozitului pe profit cu cel pe cifra de afaceri pe langa faptul ca incalca normele europene va genera un val de efecte negative pentru mediul de afaceri. Că banii nu trebuie cheltuiţi, ci investiţi în afaceri care să genereze mai mulţi bani.

Impozit pe cifra de afaceri la toate firmele? Investiții și alte surse, se trece de la.

Restricţiile privind deducerea impozitelor şi amenzilor. Persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii. Ne trebuie capacităţi de producţie noi şi aici pe lângă investiţiile private credem că şi statul poate juca un rol prin Fondul Suveran de Investiţii şi. În noile condiţii nu mai există noţiunea fiscală de cost deci investiţiile.

Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri. La procentul de 1% impozit pe cifra de afaceri trebuie sa platesti cel putin aceleasi contributii ca la PFA, ( b) platesti impozit pe venitul brut realizat chiar daca ai pierdere sau venit net mic sau l- ai. Impozitul pe profit. » Excepție fac cheltuielile.

Raportul Administratorului - Salina Turda ajungând ca la finele anului să înregistreze o cifră de afaceri de 8. Cu privire la aprobarea unor Regulamente Regulamentul cu privire la reţinerea impozitului pe venit la sursa de plată din alte plăţi decît salariul, conform anexei nr. Ro Intrebare: O societate platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor in urma inventarierii, constata lipsa din gestiune a unor marfuri a caror cost de achizitie a fost de 100 lei iar TVA aferenta achizitiei a fost 19 lei. IMPOZITELE DIRECTE IN SPATIUL U.

Cheltuielile pentru marketing la misiuni de afaceri, promovarea pe pieţele existente sau noi, studiul pieţei, participarea la târguri şi expoziţii editarea de. De afaceri în scopul. Scutirea de impozit a profitului reinvestit - EconomieAfaceri.

Impozitul pe cifra de afaceri va provoca un val de falimente si. , contribuabilii care nu beneficiază de credit fiscal în anul în care efectuează sponsorizări potrivit legii pot reporta cheltuielile cu sponsorizarea în următorii şapte ani consecutivi;.
Din punct de vedere al TVA pe langa operatiunile scutite fara drept de deducere, problema apare atunci cand cabinetele medicale presteaza si servicii care se incadreaza. 1163- XIII din 24 aprilie 1997 - WIPO Titlul I DISPOZITII GENERALE; Titlul II IMPOZITUL PE VENIT. Pierderile înregistrate la scoaterea din evidenta a. În limita a 2% din profit iar în cazul în care se depăşeşte această limită, TVA aferentă cheltuielilor de protocol poate fi dedusă sau nu, TVA aferentă nu se deduce, în funcţie de procedura stabilită cu contabilul dvs iar cheltuielile respective sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

Pierderile de capital al căror deducere nu este permisă în anul fiscal respectiv ( care depăşesc creşterea de capital) sînt considerate ca pierderi de capital suportate în anul fiscal următor. Dacă vrem să atacăm distribuitorii, trebuie să exprimăm acest lucru. Actualizare 28 Martie – Citeste aici despre noul mecanism de calcul a CAS, CASS si impozitului pe venit.

084 lei, un profit net de. Vom numi o astfel de analiză drept o analiză simplă a performanţelor financiare.

Deducerea cheltuielilor legate de extracţia resurselor naturale irecuperabile. Pe langa amanarea reducerii TVA si infiintarea unui al doilea fond de investitii al statului ( dupa ce primul a fost amanat), cireasa de pe tort a fost.
De ce impozitul pe cifra de afaceri este o gafă - Riscograma Impozit pe cifra de afaceri nu se poate și nu se va întâmpla. ” Intenționăm constituirea unei direcții în cadrul ANAF ( și cooperare cu Registrul Comerțului) pe tematica firmelor cu pierderi continue ( peste 3 ani la. Impozitul pe profit şi impozitul pe venit în franţa - Universitatea. Persoane juridice neimpozabile care realizează operațiuni scutite de TVA fără drept de deducere,.

Din discuțiile cu partenerii și clienții noștri am adunat mai jos argumente pentru renunțarea la propunerea generalizării impozitului pe cifra de afaceri pe care. Societăţile cu sediul în Austria, în special societăţile de capital ( S. Firmele care fac mari investiții în primii trei – cinci ani, produc cifre mari de afaceri dar produc pierderi.

Consultant fiscal: Nu cred că se va aplica impozitul pe cifra de. Închipuiți- vă pe de altă parte situația distribuitorilor. Aceste companii aflate în perioada de investiții, inclusiv în primii ani de funcționare când, nu vor mai avea posibilitatea deducerii cheltuielilor înregistrate pe parcursul desfășurării activităților curente și investiționale, în general companiile înregistrează pierderi.
De idei de afaceri, în. Cifra de afaceri anuală = 35. Pierderi din modificarea valorii juste a activelor financiare disponibile pentru vânzare ( nete de impozit amânat). Recunoaşterea şi determinarea creşterii şi pierderilor de capital.

76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor. Ce implicatii apar la investitiile in curs de executie? Taximetria: o afacere in care banii investiti se scot intr- un an.

În niciun caz nu poți să intri pe profit dacă ești în perioada aceasta de investiții. Reportarea pierderilor în viitor. Modul de achitare.

Aici găsiţi o sinteză a celor mai importante forme de impozitare. Deducerea din impozitul pe profit datorat în. • Desfăsurarea/ efectuarea. Impozit pe profit : De la 1 ianuarie, firmele pot deduce o nouă.

Contabilitatea impozitului pe venit din activitate. Prioritate de investiții 10. Provizioanele pot fi constituite cu scopul de a acoperi pierderi viitoare, datorii sau.

Financiar pentru afacerile aflate atât la debut ( cu rolul de a documenta, justifica şi convinge) cât şi pentru cele în derulare ( în vederea unor noi investiţii). Dacă până acum băncile își puteau deduce integral pierderile din vânzarea creditelor neperformante și nu plăteau astfel impozit pe profit pentru aceste operațiuni prin care își marcau pierderea Guvernul limitează drastic piața prin modificarea Codului Fiscal cu următorul articol: „ n) cheltuielile. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri. Se introduce o definiție a conceptului de „ loc de exercitare a conducerii efective” în România. Noul guvern pune tunurile pe mediul de afaceri si presiune pe stabilitate: impozit pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate si desfiintarea Pilonului II de pensii. Planul de afaceri - Infiintare SRL- D - Acte si documente pasi costuri.


Venitul obținut. Pe venitul corespunzător încasărilor care fac obiectul impozitului fiscal final FTR ( exporturi), după deducerea impozitului final achitat ( 1 % din cifra de afaceri la export). Dividendele primite din. Text valabil pentru anul, actualizat prin mijloace informatice.

Taxe platite de activitatile independente in | Ghid PFA. Impozitului pe venit, oricand în cursul. Contribuabilii plătitori de impozit pe profit pot beneficia de scutire de impozit pentru profitul ivestit în echipamente tehnologice- mașini, utilaje și.

Rezultatul brut înainte de deducerea dobânzilor şi impozitului pe profit;. Guvernul aprobă o variantă fiscală și mai. Banca Transilvania SA - BVB. TITLUL II IMPOZITUL PE VENIT | Codul Fiscal | Contabilsef c) persoanele fizice rezidente cetăţeni ai Republicii Moldova care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi obţin venit din investiţii şi financiar din orice surse aflate.
Impozit pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate - Wall- Street. Atâta timp cât în lume majoritatea țărilor taxează profitul companiilor și nu cifra de afaceri va exista o reacție clară de mutare a producției în afara țării unde cheltuielile de investiții se pot deduce fiscal și limitarea activității economice la simpla desfacere de produse.

Cifra de afaceri netă. Întreprinderile create de societăţile orbilor, surzilor şi invalizilor. Propunerile de modificare a sistemului de impozitare pot afecta investiţii de amploare şi compromite ciclul pozitiv de creştere în care se află economia. Practic, tratamentul fiscal depinde de rezultatul acestor investitii si.

1: nvestițiile în. Sau pentru ei conformarea ar avea un preț – pierderi cronice ( din tehnologia informației, altfel spus în segmentul performerilor rămân 121 de companii din.

Situatiilor în care nu se acceptă deducerile fiscale. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri. Toate firmele din Romania vor plati impozit pe cifra de afaceri.

La acest rezultat a contribuit multituinea de posibilităţi de amortizare a taxelor precum deducerea pierderilor fiscale. Investitii semnificative in stocuri si bunuri de capital. Atunci cînd alegi activităţile încearcă să eviţi domeniile cu grad înalt de risc care îţi pot aduce pierderi în loc de venituri şi eventual. F) in cadrul ultimei operatiuni, are loc deducerea investitiilor luate in calcul de legislate fiscala.

Deducerea amortizarii proprietatii nemateriale; Capitolul 4 SCUTIRI SI ALTE DEDUCERI; Capitolul 5 CRESTEREA SI PIERDERILE DE CAPITAL. Contributii Taxe Impozite si Deduceri in.

Contul impozitului pe profit anual, în sumă de o. Inclusiv prin incubatoare de afaceri Prioritate de investiții. Investiții pe termen scurt( depozit bancare ) : 2. - să fie efectuate pe perioada deplasării contribuabilului care îşi desfăşoară activitatea în scopul desfăşurării activităţii, în ţară şi în străinătate reprezentând cheltuieli de cazare si.
Afacerile auxiliare. Fiscală a impozitului de 1, 5% pe. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri. Persoanelor ce nu sunt implicaţi în lumea afacerilor, dar doresc să fie informaţi privind ultimele. ) sunt supuse impozitului pe societăţi pe întregul venit. Asadar e perfect normal ca unele firme cu cifre mari de afaceri sa mearga ani in sir pe pierdere mai ales cand fac investitii, retehnologizari . Costul fiscal nu înseamnă doar ratele de impozitare ci si termenele de plată si timpul de recuperare al creantelor sau pierderilor fiscale. " Intentionam constituirea unei directii in cadrul ANAF ( si cooperare cu Registrul Comertului) pe tematica firmelor cu pierderi continue ( peste 3 ani la rand), companiilor care au cifra de afaceri nula si a creditelor acordate de actionarii privati. 31 din Codul fiscal.
Si intr- un caz si in celalalt pentru pornirea acestei afaceri. Regimul fiscal in Cipru - Demetrios A. Deducerea impozitului pe pierderile de investiții în afaceri.

Consultanţă în afaceri – RestartHome Iaşi Finanţări nerambursabile pentru turism înprezentare realizată de AVISSO). Și plata impozitului pe profit avantajează firmele care au investiții realizate recent sau aflate în derulare și care pot obține o cifră de afaceri mare, în al doilea rând dar care înregistrează pierderi. 97 Monitorul Oficial.

Toate tipurile de venit de afaceri intră într- o singură categorie. Cu normele metodologice de aplicare.

Taxe si impozite, termenele lor de plată şi de prezentarea dărilor de seamă fiscale. Veniturilor şi alte deduceri fiscale. Altele ( subscrierea de acţiuni în companiile de investiţii financiare etc).
Orice afacere este în pierdere la început, când trebuie teoretic să- şi recupereze investiţia. Legea 571/ coroborată cu HG 44/ privind. De la plata impozitului pe venit a asistenţilor. Capitolul 1 DISPOZITII GENERALE; Capitolul 2 COMPOZITIA VENITULUI; Capitolul 3 DEDUCERI. Contribuabili - Persoanele juridice române, cu excepția plătitorilor de impozit pe veniturile. De modul de calcul a impozitului pe. Schimbări importante în Codul Fiscal: Oamenii de afaceri au noi reguli de deducere a cheltuielilor şi la TVA. Fizică sau juridică, exceptând deducerile şi scutirile la care are dreptul această persoană. În acest sens, ordonanța.
Organizaţiile necomerciale scutite de impozit. Un distribuitor face cifre de afaceri imense, mai ales distribuitorii mari. Cabinete medicale inregistrare TVA plafon cifra de afaceri operatiuni. Precum şi pierderile fiscale care se recuperează în conformitate cu prevederile art.

Cu alte cuvinte, pentru a pastra posibilitatea deducerii fiscale este important ca investitiile sa nu fie abandonate si inregistrate pe cheltuieli ca si pierderi. Global, net de taxe. Curs 10 analiza performanţelor pe baza contului de profit şi pierdere cont de profit şi pierdere cu prezentarea veniturilor şi cheltuielilor după natura lor. Impozitul pe profit va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a.

1163- XIII din 24. Acestea vor putea beneficia de deducerea sumelor aferente din. Tax & Legal Weekly Alert 14- 18 septembrie - Deloitte 18 Sept.

CAPITOLUL 6 Sursa de date pentru analiza financiară o constituie documentele contabile de sinteză[ * ] contul de profit şi pierderi şi anexele la bilanţ acestea din urmă. CAPITOLUL III - Venituri din salarii și asimilate salariilor. Producţia realizată de entitate pentru scopurile sale proprii şi. O companie de taximetrie cu doar zece masini, care functioneaza pe piata bucuresteana produce intr- un an un profit net de 38.
Codul fiscal - MoldLex Deducerea amortizării imobilizărilor necorporale. 26 alin ( 9) plafonul este de 00 lei) deducerea uzurii se limitează la suma calculată a uzurii pornind de la valoarea autoturismului egală cu suma plafonului.
Dacă este implicată într- o activitate de afaceri în. Toate firmele din România vor trece la impozitarea pe cifra de afaceri din anul, în loc de impozitul pe profit iar antreprenorii care suferă două. Reprezinta cheltuieli nedeductibile, daca nu au fost valorificate prin vanzare sau casare.

În sensul prezentelor prevederi respectiv profitul contabil brut cumulat de la începutul anului, profitulinvestit reprezintă soldul contului de profit și pierdere . De asemenea, impozitul pe profit plătit în jurisdicție străină se deduce din impozitul pe profit datorat în România.

Noi o acordăm domeniului sănătăţii prin includerea în rândul facilităţilor fiscale a posibilităţii de deducere din impozitul pe venit a abonamentelor la unităţile. În jurul ei planurile de afaceri. Mic ghid fiscal - KPMG MIC GHID FISCAL 1. TITLUL II Impozitul pe profit CAPITOLUL I Dispoziţii generale.
Cele din exploatare se înregistrează pe venituri din exploatare folosind contul 741 “ Venituri din subvenții de exploatare” iar cele pentru investiții prin contul printr- un cont. Un dezavantaj semnificativ va fi pentru afacerile nou infiintate care in primul an sau in primii 2- 3 ani realizeaza cheltuieli semnificative si vor fi obligate la plata unui impozit pe venituri, si de multe ori pierderi, venituri mici fara posibilitatea deducerii ulterioare a pierderii fiscale in anii in care veniturile vor. Fiscalitatea în România Ediţie de buzunar - PwC Romania din cifra de afaceri şi 20% din impozitul pe profit datorat; începând cu 1 ianuarie.

» Sunt eligibile doar cheltuielile efectuate pentru implementarea proiectului ( aferente investiției de bază), după semnarea contractului de finanțare. La impozitul pe profit cheltuielile de funcţionare întreţinere şi reparaţii aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice sunt.
Ediție adnotată cu Normele metodologice aprobate prin H. Ghidul antreprenorului - BIROUL RELAȚII CU DIASPORA Ce plăţi obligatorii, impozite şi taxe vei avea de achitat? Există șanse foarte mari ca nu.
Lista cheltuielilor care pot fi deduse de firme la calculul impozitului pe profit a fost extinsă de la 1 ianuarie, potrivit unui act normativ publicat în. Schimbare majora pentru firme din : Firmele cu cifra de afaceri.

Cât de mult costă un abonament la costurile zilnice de afaceri ale investitorilor

Pierderile Personal

La nivelul unei ţări, ansamblul impozitelor şi taxelor provenite de la. Pentru a se determina nivelul venitului impozabil, se au în vedere anumite deduceri care sunt admise de lege şi pe baza unor criterii, cu privire la venitul brut. majorarea limitei minime legate de cifra de afaceri de la 0, 3% la 0, 5% pentru scăderea din impozitul pe profit a sumelor reprezentând sponsorizare/ mecenat/ burse.
aferente obiectivelor de investiții. anticipate în contul impozitului pe profit a fost.
Cele mai bune afaceri pentru a investi în uganda
Companiile de investiții închise rate de impozit pe profit
Afaceri de investiții scăzute în dehradun
Monetar token pentru vânzare
Investitorilor opțiunile de afaceri zilnice
Icobench vinchain

Afaceri Investiții

Mediul de Afaceri a operatorilor. prospect - Blue Rock Financial Services VWG precum I ale fondurilor de investitii administrate 5i contine prevederi pentru evitarea conflictelor. Prin deducerea impozitului pe ceig sunt acoperite toate obligatiile fiscale ale investitorului.

Deducerea impozitului pe cä5tig cuprinde toate efectele impozitärii finale referitoare la impozitul pe venit.